Nieuwbouw

De planning is dat onze school medio 2021 naar de wijk Molensloot zal verhuizen.

Daar wordt dan onze nieuwbouw gerealiseerd. In de tussentijd zijn we al volop bezig geweest met ouders, leerlingen en leerkrachten om te brainstormen wat we graag in het nieuwe gebouw terug zouden willen zien.

Er zijn diverse gesprekken gevoerd met de Gemeente Westland, de stedenbouwkundige, de projectontwikkelaar van het gebied Molensloot. Ook hebben we inmiddels een aanbesteding achter de rug voor de keuze van een projectleider van het nieuwbouwproject.

Onze 7 speerpunten zijn:

1. We geloven dat God iedereen uniek heeft gemaakt
  2. Iedereen heeft talenten gekregen en we willen dat leerlingen deze leren ontdekken en ontplooien
  3. Wij willen een school zijn die rust uitstraalt, met duidelijke afspraken, structuur en regelmaat.
  4. Wij geloven in het jaarstofklassensysteem voor de vakgebieden rekenen, taal, spelling, lezen en we differentiëren op 3 niveaus. Daarnaast gebruiken we coöperatieve werkvormen om samen te werken.
  5. Cultuur (muziek, zang, beeldende kunst en toneel) is ons speerpunt.
  6. Sport, spel en beweging vinden we naast de vaste uren gym en zwemmen erg belangrijk en zijn dan ook als rode draad terug te vinden tijdens onze lessen en tijdens de overblijf.
  7. We zorgen goed voor onszelf en onze omgeving, daarom willen onze eigen groente en fruit verbouwen  en dit ook zelf bereiden en delen met de buurt

Hieronder een overzicht van de methoden die we gebruiken. We kiezen zoveel mogelijk methoden die passen bij onze 7 speerpunten.

Zo hebben we bijvoorbeeld voor de methode Groove.me gekozen voor Engels, omdat dit ook met muziek te maken heeft en waarbij op verschillende manieren de Engelse taal wordt aangeboden.
Voor Wereldoriëntatie gebruiken we de methode “Da Vinci”. Hierin zitten ook de 21e eeuwse vaardigheden verweven en komen ook coöperatieve werkvormen terug en kunnen kinderen hun talenten inzetten.

Onze 7 speerpunten zijn dus een soort filter om keuzes te kunnen maken hoe we ons onderwijs vormgeven.