Bezoek Koppert Cress

Excursie groep 6 Koppert Cress 

Vrijdag 25 januari bezochten we met de groep Koppert Cress. Het was een hele interessante en leuke les. We hebben veel gezien en nog leuker, veel geproefd! Hieronder leest u hoe de kinderen het hebben ervaren.

 

Koppert Cress groep 6

We gingen met de auto naar Koppert Cress.

We waren er aan gekomen de rondleider waren Defney en Jens.Je kreeg een haarnetje op voor dat het schoon blijft.We kregen eerst een rondleiding.we kwamen bij de proeftuin.Daar kon je planten eten.Er was een plant dat was elektriciteit plant.En toen kwamen we in een kuiken daar kregen we een drankje met kleuren.Dat was eigenlijk appelsap met kleurstof.De kleur die je hat zat je in een team dan kreeg je een plantje die je moet eten. Want op de tafel stond dingen waar het naar smaakt. Dat moest een iemand in je team zat daar naar toe brengen.

Het lekkerste plantje smaakte naar honing met suiker.

Je kreeg op het einde een plantje mee en dat was brocoli.

Sanne

Op bezoek bij Koppert Cress

De hele klas ging mee naar Koppert Cress. Daar kan je eetbare planten proeven. De rondleiders waren Jens en Defney. We gingen naar binnen je moet eerst je handen wassen. Daarna moesten een haarnetje op voor de hygiëne. We liepen in een kas waar veel machines stonden. De rondleiders vertelden veel over hoe planten geoogst worden. Er lagen grote doeken over de planten daardoor groeien ze sneller. En er was ook een proeftuin. Daar kon je eetbare planten proeven. Sommige waren zuur maar andere waren juist heel zoet. Toen liepen we naar een zaal daar mochten we wat te drinken. We kregen in de zaal een smaakles doen . Je moest een plant proeven en dan naar de goede smaken lopen zoals: tuinkers electro en citroen. Het was super leuk.

Mirte

Op bezoek bij Koppert Cress

25-1 2019

Koppert Cress is een bedrijf met allerlei soorten planten.

Daar ben ik heen geweest met de hele klas. We hadden een rondleiding van Defney en Jens. Eerst gingen we door een hele lange weg met heel veel verschillende planten. We mochten de eetbare planten proeven. Toen we uit de gang waren hadden we gekleurde appelsap in een heel dun flesje. Iedereen die een blauwe had, moest bij elkaar. Het is hetzelfde met de andere kleuren. Met je groepje moest je planten proeven en dan naar een kamer toegaan met verschillend eten. Het was een erg gezellig spel. We hadden: Appel, electro, peper en ander eten. Toen het klaar was kregen we nog een klein doosje met broccoli plantjes, maar je hoeft het niet water te geven.

Pepijn

Op bezoek bij Koppert Cress

Op 25-1-2019 op een vrijdag. Gingen we naar Koppert Cress we kregen een rondleiding van Jens/defney. Ze wisten alles! Toen waren we bij de proeftuin. Daar mochten we alles eten van de planten. Hmmm lekker!!! Helaas moesten we ergens anders heen.

De keuken! echt groot en alles blinkt. Kijkt u maar.

Koningin Maxima is er ook een keer geweest. Ze vond het heel leuk! Onze klas vond het heel leuk en ik ook!!!

Finn

Op bezoek bij Koppert Cress

Op vrijdag 25 januari 2019 gaven Jens en Defney gaven ons een rondleiding door de groentetuin. We moesten eerst onze handen wassen daarna kregen we een blauw petje op voor de hygiëne. Toen gingen we naar binnen. Daar vertelde Jens wat ze daar allemaal doen voor de plantjes. Toen gingen we naar de proefruimte daar kregen we gekleurde appelsap in deze kleuren: rood ,blauw, groen en geel. Daarna gingen we een spel doen daarbij moesten proeven. Ik zat in het rode team wij hadden alles goed.

Op het eind kregen we een plantje die ruikt en proeft naar broccoli.

Celeste

Op bezoek bij Koppert Cress

De medewerkers waren Jens en Defney die gave de rondleiding. Het was op 25-1-2019 op vrijdag.

het paars licht was voor de plantjes want daardoor konden ze groeien.

we kregen een rondleiding door Koppert Cress we gingen door de kas. De medewerkers legde iets uit hoe ze werden gemaakt.

toen gingen we naar de proeftuin want daar kon je de plantjes eten maar we moesten goed opletten want op het laatst gingen we proeven. maar ik vond het vies want ik lus geen plant. We gingen naar de keuken lekker raden. We moesten groepjes maken. We kregen allemaal een plantje en aan de overkant stond het eten waar we de plantjes moeste zetten waar de plantjes op smaakte. Bijvoorbeeld een appel plant moesten we dus bij de appel zetten.

Sofie

Op bezoek bij Koppert Cress   

vrijdag 25 jan

We kregen eerst een rondleiding van Defney en Jens. We moesten onze handen wassen en een kapje op. Er was ook een proeftuin. Er was van alles zoals: batterijen en franse kaas en nog veel meer. Daarna kwamen we aan in een kas daar stonden allemaal bakjes met plantjes met doeken er over. die doeken waren er voor dan groeien de plantjes sneller. We gingen naar de keuken daar kregen we appelsap met kleurstof erin. We mochten plantjes proeven en dan moesten we raden wat het was. En jammer genoeg was het toen voorbij. De kinderen kregen een bakje met broccoli en de ouders die hielpen (en de juf) een bak met verschillende plantjes erin (6 verschillende). En we gingen naar school.

Bas

Op bezoek bij Koppert Cress

Op vrijdag 25 januari gingen we erheen. Toen we erheen gingen

moesten we eerst handen wassen. Daarna kregen we een blauw kapje

voor hygiëne, we gingen ook nog een foto maken. Toen we in de kassen waren lieten ze zien hoe ze een [soort van] grond er in doen en daarna hoe je de zaadjes erin doet.

We hadden ook een kar gezien die de plantjes vervoert. Oo Ja we hadden ook fietsen gezien, want sommige mensen moeten naar de andere kant en dan ga je niet helemaal naar de andere kant lopen. Er was ook een proeftuin de irritantste was de elektriese plant die tintelde op je tong. Daarna gingen we naar de bar [nou daar leek het op] en daar gingen we planten eten en als het naar appel smaakt dan moest een van

je groepje naar de appel toe. Bij het einde kregen we een broccoli plant [nou hij smaakt er naar]. Dan was het tijd om weer naar school te gaan.

Julian

Op bezoek Koppert Cress

We gingen vrijdag 25 januari naar Koppert Cress met de de auto.De rondleiders heten: Defney en Jens. We moesten onze jassen en handen wassen voor de bacteriën en mutsen op voor de bacteriën en kwamen we in de jungle. We waren in de kas van Koppert Cress en we kregen uitleg van jens en defney. We gingen naar de proeftuin. Daarna gingen een soort gekleurde appelsap drinken en ik had geel. We moesten plantjes proeven. Het was heel leuk.

Duuk

Op bezoek bij Koppert Cress

We gingen met groep 6 naar Koppert Cress. We moesten met de auto ernaar toe. We moesten eerst onze handen wassen, het was lekker warm water. Daarna moesten we een muts op zetten die blauw was. Toen we er klaar voor waren gingen we naar binnen in de kas. Daar was het even warm als in uw huis zonder verwarming. We werden begeleid door:Defney en Jens. We kregen te horen wat ze daar doen. Ze

verbouwen planten van over de hele wereld en vooral bij Azië en Amerika. Daarna gingen we naar de proeftuin waar je dingen kon proeven. Het heetste ding dat ik op heb was elektriciteit en batterijen. Er was ook een keuken daar mocht je planten proeven .Als laatste kregen we een bakje planten mee en de ouders kregen een bak vol met

planten.

Taeke

Op bezoek bij Koppert Cress

Vr.25 jan 2019 Jens en Defney hebben me vertelt over de planten van hun. Er was veel te zien. Vooral de proeftuin. Daar waren veel planten om te proeven. Ik ben ook nog wezen proeven maar het smaakt ook een beetje vies. We gingen toen ook nog wat te drinken. Daarna gingen we een proef test doen. Het was simpel .Je moet proeven

wat je smaakt. Dan zeg je bijvoorbeeld appel. Ik wou geen batterij eten als plant. Ik dacht van: Nee die ga ik niet nemen. Want waarom eet ik ooit batterij?!lk heb ook

nog iets gedaan en toen gingen we weer naar school. Ze gebruiken ook die plantjes in de restaurant bijvoorbeeld in de soep.

Wessel

Op bezoek bij Koppert Cress

Toen je binnenkwam stonden er twee mensen voor je dat zijn Defney en Jens die leidde je rond. Dan liep je naar een wastafel. Als je je handen heb gewassen liep je naar een kamer daar kreeg je haarnetjes op dat moest voor hygiëne . Dan liep je door de jungle.Dan kwam je een groot blok papier tegen het leek net op wol als je het aanraakt.Dan liep je een proeftuin in daar mocht je planten eten. Op het laatst ging je een proef spel doen . Je had allemaal verschillende smaken zoals elektriciteit /muisjes /appel /batterijen /citroen /drop/ suiker/honing /ui/ en komkommer. Als je klaar was met het spel kreeg je op het laatst een plant die heet broccoli cress heet.

Djilcey

Koppert Cress

Op vrijdag 25 Januari 2019 ging groep 6 naar Koppert Cress.

We werden rondgeleid door: Defney en Jens.
We gingen door een jungle gang.

We kwamen in een kas terecht ,waar de bodem voor de planten werd gemaakt. Daarna gingen we naar een kas waar roze licht was. We hadden ook een proeftuin. Daar waren hele lekkere plantjes. We waren aangekomen bij het proef gedeelte. We kregen een drankje[appelsap]. We deden een smaak quiz. Bijvoorbeeld: als je iets vind smaken naar appel leg je hem bij de appel. toen dat klaar was, gingen we naar school. we hadden pauze.

Isabel

Op bezoek bij Koppert Cress.

vrijdag 25 januari 2019…

De 2 mensen die ons gingen rondleiden heten: Defney en Jens.

Als eerst gingen we onze handen wassen en daarna een blauwe muts op ons hoofd doen.

Toen iedereen zover was gingen we door een soort jungle. We waren in een soort kas aangekomen met allemaal karretjes en nog veel meer elektrische apparaten. Toen we dat eenmaal hadden gezien gingen we in een hele grote kas met heel veel soorten planten. Het was er heel heet. Defney en Jens vertelden ook waarom er doeken over sommige planten lagen. We hadden dat ook gezien en toen gingen we naar de proeftuin.

Er waren heel veel soorten planten alleen ik vond ze niet echt heel lekker.

Er waren ook planten zoals: citroen,appel en batterijen. De batterijen plant was heel erg pittig. We gingen daarna naar een ruimte waar je stokjes in plantjes kon steken en limonade kon je drinken. Ons groepje had alles goed. Toen alles afgelopen was gingen we weer naar huis.

Ginny

Koppert Cress

Groep 6 van de Prins Willem Alexander
school ging vrijdag 25 januari naar
Koppert Cress. Wij gingen naar de
proeftuin en daar gingen we planten
proeven. Alle kinderen gingen proeven.
Sommige planten waren lekker en
sommige ook weer niet.Toen gingen we
naar de keuken. Jens kwam aan met
appelsap. Maar Jens bracht meer plantjes
ik dacht nog meer. Het was een proefspel.
We hadden:
elektriciteit,drop,honing,knoflook,peper.
En dat was niet lekker. Gr. Eimert

Wij maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten