R.T.

Op onze school proberen we de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. Kinderen die extra zorg nodig hebben, worden in eerste instantie in de groep extra begeleid, maar indien nodig kan die hulp ook buiten de groep plaatsvinden. Door middel van gesprekken en toetsen wordt bekeken hoe het kind geholpen kan worden. In principe wordt een kind vervolgens voor een korte periode één of twee keer per week begeleid door de remedial teacher, maar het kan ook voorkomen dat kinderen gedurende een langere periode begeleid worden.

Als een kind in aanmerking komt voor remedial teaching is het niet zo dat er een standaardprogramma gestart wordt. Per kind wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Dit hangt af van het probleem, maar ook van het kind zelf of van de thuissituatie.

Als de remedial teaching eenmaal gestart is, krijgen de kinderen een map met daarin een heen en weer schriftje. In het schriftje wordt bijgehouden wat het kind thuis kan oefenen, maar ouders kunnen er ook een opmerking of vraag in schrijven.

De groepsleerkracht blijft verantwoordelijk voor de leerlingen. Als er vragen zijn, kunt u zich wenden tot de groepsleerkracht. Hij of zij kan dan eventueel door verwijzen naar de remedial teacher.

De remedial teacher bij ons op school is Anja Poppe.

Geregistreerd remedial teacher bij de LBRT http://www.lbrt.nl/