Organisatie

Hoewel wij werken met het leerstofjaarklassensysteem, betekent dat niet dat ieder kind in elke groep precies hetzelfde doet. Vaak is er sprake van een hoeveelheid basisstof met daarna verrijkingsstof voor de goede leerling en herhalingsstof voor de zwakkere leerling. In een enkel geval heeft een leerling een totaal aangepast programma. We proberen het aantal leerkrachten voor een groep te beperken tot twee, in een enkel geval is dat helaas niet haalbaar.

Gedurende het gehele cursusjaar draaien we met 2 gemengde kleutergroepen waarin gedurende het schooljaar de 4-jarigen in zullen stromen. Binnen de groepen worden de opdrachten steeds aangepast aan de verschillende niveaus binnen de groepen (instroomgroep, groep 1 en groep 2). Van de groepen 3 t/m 8 hebben we elk één groep. Dit schooljaar zijn er geen combinatiegroepen.

Op dit moment werken er 15 leerkrachten op onze school. Ons team bestaat uit groepsleerkrachten, een vakleerkracht gym, een remedial teacher, twee intern begeleiders, een kwaliteitscoördinator en een directeur.
Onze school is als stageschool verbonden met Hogeschool InHolland. Net als bij de kinderen geldt ons motto ook voor de studenten. Samen geloven in samen groeien. Door het project ‘Opleiden in de school’ is er veel aandacht voor de begeleiding van de studenten. Wij willen de studenten zo goed mogelijk begeleiden, ontwikkelen en zich thuis laten voelen bij ons op school.
Gedurende het schooljaar worden er ook maatschappelijke stages bij ons op school gedaan.