Inrichting

De protestants-christelijke basisschool Prins Willem-Alexanderschool is op 1 augustus 1969 opgericht als één van de scholen van de Vereniging voor Protestants Christelijk Schoolonderwijs te De Lier. Op 1 augustus 1971 betrokken we het huidige gebouw. Op 1 augustus 1985 fuseerden wij met de kleuterschool Harlekijn en werd de integratie, gesymboliseerd door de verbindingsgang, tussen kleuterschool en lagere school, een feit. Onze school school telt rond de 180 leerlingen.

We hebben binnen ons gebouw 8 leslokalen en een speellokaal voor de kleuters. We beschikken over een grote hal die gebruikt wordt om zelfstandig te werken, als handvaardigheidsruimte en ook voor onze gezamenlijke vieringen. Onze school beschikt over drie schoolpleinen; één voor kleuters, één voor groep 3/4 en één voor de groepen 5 t/m 8, elk met een aantal speelvoorzieningen. De groepen 3 t/m 8 gaan voor de gymnastieklessen naar de sporthal. Soms wijken we uit naar het park De Lierhout.

Sinds 2009 is er binnen onze school een kinderdagverblijf gevestigd ”De Lierse Prins” Zij hebben de beschikking over één lokaal waarin een gemengde groep van 0 – 4 jarigen gehuisvest is.